Vedtekter for Storbekkåsen Hyttegrend

§1. FORMÅL

Foreningen skal ha som formål å ivareta felles interesser og rettigheter i området, samt være kontaktledd mot grunneiere, myndigheter og andre interessenter for i varetakelse av fellesskapets ønsker for området.

§2. Årsmøte

Årsmøtet er hytteforeningens øverste organ. Medlemmer av hytteforeningen er samtlige hytteeiere i Storbekkåsen Hyttegrend. Rett og plikt til medlemskap i Storbekkåsen Hyttegrend har alle som eier tomt i Fulufjellet hyttegrend, fra og med tomt nr 61 til og med tomt nr. 140.

2.1         Eksterne foreninger kan aldri overstyre Årsmøtet, og kan slik ikke pålegge hytteforeningen utgifter Årsmøtet er uenig i.

2.2         Ordinært årsmøte avholdes hvert år lørdag etter langfredag i påsken. Innkalling finner sted med minst 1 mnd. varsel. Saker som ønskes behandlet på årsmøte skal innleveres til styret innen 14 dager før årsmøte avholdes.

2.3         Alle hytteeiere har rett til å møte på årsmøtet. En hytteeier kan møte ved fullmektig. Fullmakten skal være skriftlig og datert, den skal angi om den gjelder for ett bestemt møte, eller om den er generell. Fullmakten kan når som helst kalles tilbake.

2.4         Styret har plikt til å være til stede på årsmøtet med mindre det er åpenbart unødvendig eller det foreligger gyldig forfall.

2.5         Ordinært årsmøte skal hvert år behandle:

1. Styrets beretning

2. Regnskap

3. Budsjett inkl. fastsettelse av kontingent. Nyoppførte hytter skal første året betale kr 2000,- som

     andel til egenkapital.

4. Handlingsplan / oppgaver for neste periode

5. Valg av styre

6. Valg av revisor

7. Valg av valgkomité.

2.6         Alle beslutninger treffes med alminnelig flertall blant fremmøtte medlemmer, med unntak av vedtektsendringer som krever 2/3 flertall av de avgitte stemmer og at minst 50% av foreningens medlemmer er representert.

2.7         Det er anledning til å stille med stedfortreder eller avgi fullmakt. Ved bruk av stedfortreder eller fullmakt skal dette være skriftlig og forevises årsmøtet før start. Det skal også klart fremgå hvem en representerer under møte.

 

§3. Ekstraordinært årsmøte

Ekstraordinært årsmøte avholdes når styret finner det nødvendig, eller når minst ti hytteeiere krever det og samtidig oppgir hvilke saker de ønsker behandlet.

 

§4. Styret

4.1         Styret består av 5 medlemmer (leder, kasserer og 3medlemmer) og et varamedlem. Styret velges med alminnelig flertall av årsmøtet. Foruten leder og kasserer konkret valgt på årsmøtet, besørger styret selv nødvendig konstituering og fordeling av relevante oppgaver.

Navn med kontaktinfo og oppgaver fordelt blant styremedlemmene tas med i referatet fra årsmøtet som distribueres medlemmene i foreningen.

Styremedlemmene kan med fordel tilhøre geografisk ulike deler av hyttefeltet.

4.2         Styrets medlemmer velges for 2 år av gangen.

4.3         Det er kun leder kan signere for hytteforeningen, og som kan forplikte hytteforeningen økonomisk. Leder og kasserer har signatur og prokura rett for foreningen.

 

§5. Styrets oppgaver

5.1         Styret skal kalle inn til Årsmøtet i hytteforeningen. Styret skal også,

(1)         dersom styret ser behov for det, eller

(2)         dersom minst  ti hytteeiere krever det og samtidig oppgir hvilke saker de ønsker behandlet.

-             kalle inn til ekstraordinært Årsmøte.

5.2         Styret skal sørge for at det for Årsmøte og eventuelt ekstraordinært Årsmøte skrives og distribueres møtereferat til alle medlemmene.

5.3         Styret skal forestå den daglige forvaltning av foreningen i henhold til vedtekter og vedtak i årsmøte.

5.4         Styret skal sørge for regnskapsførsel i henhold til den til enhver tid gjeldende regnskapslov, og sørge for at regnskapet blir revidert av den revisor som er valgt i årsmøtet. Det skal føres referat fra årsmøte og styremøter.

5.5         Styret kan ikke forplikte medlemmene utover vedtak fattet av Årsmøtet og det vedtatte budsjett.

5.6         Styrets øvrige oppgaver konsentreres om følgende temaer:

a) Uttalelser rundt utbygging/utvikling i nærområdet, kommunal- og nærings utvikling i området, reguleringsplaner, fortetting o.l

b) Veger, snøbrøyting og vedlikehold

c) Øvrig infrastruktur; vann, avløp, el.kraft, kommunikasjon (IT, Radio/TV)

d) Turstier og løyper, videreutvikling av muligheter og tilrettelegging i medlemmenes interesse, som vedtatt i Årsmøtet.

 

 

Sist revidert på Årsmøtet for 2016 avholdt 15.04.2017